The Army Painter: Warpaints Fanatic

The Army Painter: Warpaints Fanatic

The Army Painter nya färgserie Warpaints Fanatic är nu släppt i det vilda. 

The Army Painter har själva kvantifierat mängden pigment till ”galet mycket” vilket ger god täckning och möjlighet till rejäl spädning. Samtidigt är färgen smidig att måla med och är tänkt att tilltala nybörjare, snabbmålare och proffsen. 

162 Acrylics grupperade i 27 ”flexibla triader”. En flexibel triad är egentligen en sextett där färgerna går från mörk till ljusare nyans. Färgernas namn kan vara lite kryptiska men det har Army Painter löst med sitt Practical Naming Chart. Både i tabellen och på flaskan går att utläsa att ”Brigade Grey” är ”Very Light Grey” och tillhör triaden ”Black & Greys”. 

18 Metallics som kombinerar god täckning med ett skimrande resultat. Detta har uppnåtts delvis tack vare en blandning av aluminium och glimmer.

18 Washes är en direkt vidareutveckling av deras klassiska utbud. Nu med förfinade egenskaper som är önskvärda för en wash.

18 Effects och här samsas sådant som rost, oljespill, äckligt slem och blod med Brush-On Primer, varnish och retarder. 

Totalt 216 olika flaskor ingår i Warpaints Fanatic. 

Inför releasen släppte The Army Painter en våtpalett som skall vara mer optimerad för Warpaints Fanatic.

Johan Dahlborg
PS. Årets julklapp borde bli Warpaints Fanatic Starter Set, allt ingår som behövs för att komma igång med att måla inklusive en figur!2024-04-20

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen